WHERE

ART

COMES

TO LIFE.

SIETSE.

Ik ben Sietse Daniel Ploegman (SDP), geboren 14-06-1983 in Zwolle. Op deze pagina vertel ik je graag meer over mijzelf. Op mijn 21ste ben ik gestart met werken in de jeugdzorg, inmiddels werk ik in de volwassenen zorg. Sinds maart 2017 ben ik officieel voor mijzelf begonnen onder de naam SDPart.

PASSIE.

Kunst in de breedste zin van het woord heeft mij altijd enorm geboeid. Of het nou fotografie is of graffiti, de mens is tot grote dingen in staat. Van jongs af aan was ik bezig met tekenen, maar heb dit op een gegeven moment losgelaten.

Na mijn grafische opleiding te Zwolle liet ik mijn creatieve kant “versloffen”, maar keek ik met meer dan gemiddelde belangstelling naar creaties van kunstenaars. Gezichten en vooral gezichtsuitdrukkingen inspireren mij in het bijzonder. Een uitdrukking of expressie zegt zoveel meer dan een mens onder woorden kan brengen. In mijn werk kom ik dit natuurlijk ook veel tegen. Dit is de voornaamste reden waarom ik voornamelijk portret schilderijen maak.

ONTWIKKELING.

In 2011 ben ik geopereerd aan mijn heup en was ik tijdens het revalideren voornamelijk aan het gamen, dit deprimeerde mij. Mijn vriendin herinnerde mij eraan dat ik vroeger veel tekende en gaf mij een schildersezel. Zo is het begonnen. Schilderen geeft mij rust. Mijn eerste schilderij werd direct verkocht, een portret van twee acteurs.

Inmiddels heb ik 43 acryl doeken gemaakt en ben ik overgestapt op olieverf om nog meer realisme in gezichten aan te kunnen brengen. Ik schilder vooral portretten van bekende mensen, maar ‘fandom’ speelt geen rol in mijn keuze. Vooral de sfeer van een portret is bepalend voor mijn keuze om het te schilderen.

TECHNIEK.

Ik ben begonnen met acrylverf en kocht het één en ander om uit te proberen wat voor mij het beste werkt en om verschillende technieken uit te proberen. Positieve reacties vanuit mijn omgeving op mijn werk stimuleerden mij om door te gaan.

Inmiddels ben ik dus overgestapt op olieverf, dit werkt voor mijn manier van schilderen het fijnst. De kleuren zijn intenser en ik krijg mijn werk meer tot leven met olieverf. Hoe het hele proces ontstaat zie je terug in mijn filmpjes die ik van bijna al mijn werken maak en terug te vinden zijn onder het kopje proces.

Je kunt me ook volgen via Twitter, Instagram, Facebook en Youtube.